FOLLOW DASHBOARD
Dinie

  • hm?
  • 2014 dulu kot.
  • im back? lewls.
  • Pengorbanan.
  • Mafi Qalbi Ghairullah.
  • Am ai tu anoid tu yu? thenddd y x habaq?
  • Melaka : Happy and tired . :)
  • bye.
  • They Know Me right :B
  • i'm bored. ubah ubah topik , hobby now.

  • just a little note for myself
    Selasa, 26 Januari 2016 • 26.1.16 • 0 comments
    i feel to write this,
    aku tgh jaga ikhtilat , tengah la not so so, but trying.
    damn hard. sebab bestfriend aku ada yg laki,
    but takdelah tepuk tampar sana sini, just chat, whatsapp , cakap pasal life, gelak semua. yep.
    aku jaga ikhtilat sebab diri aku sendiri, rasa berdozzzzzaaaanya kan .
    kau dah besar. 18 bukan 8 dur.
    kadang kadang betul ah orang kata, rapat sangat nanti mesti salah sorang akan suka.
    betul gak kawan baik sendiri cakap 
    "tak semua laki ikhlas kawan ngan kau. atau lebih tepat, diorang anggap kau kawan aje. KAWAN. no. diorang atau kau sendiri akan rasa suka antara korang. tu benda selalu jadik"
    sebab tula aku rasa macam, aduh pe salah aku. sebab aku jenis kawan ngan semua orang, its not la melampaui batas. setakat komen bese bese je yela.
    aku ramai kawan perempuan, bestfriend, sahabat pun perempuan.
    u know what, i saw them makin hari ade yg berubah, jap...
    BUKAN KE ARAH NEGATIF. ok. ke arah positif. diorang avoid laki, tak amik port pasal perasaan suka suka ni. lebih suka buat hal sendiri.
    walaupun aku tak nafikan, diorang ada yg diminati, tapi semua serah kat Tuhan je, 
    wait, aku tak cakap pun alamak cam islamik nyeeee citer ni . takde. bukan camtu.
    tapi cuba kau bukak  minda kau yang masih dalam kotak ni.
    aku rasa. ((bagi aku la)) benda ni cara paling baik, kau tak kerap contact, or kau tak contact pun! kau lebih percaya aturan Allah. kau lebih percaya qada' qadar. weh bukannya semua orang yang tayang kesayangan, cinta hati masing masing tu mmg utuh n setia sampai diorang kahwin, ade orang sekerat jalan je. See?
    ok bagi aku gak, kalau kau diam minat orang tu, more to dekatkan diri pada Allah, bz with your life, doakan yang terbaik untuk orang yg kau minat SELEPASSSS kau mendoakan seluruh keluarga kau terutama mak ayah. sekurang kurangnya Allah dengar.
    even kau maybe la takde jodoh atau jumpa orang lain kat masa depan. at least kau bagitau Allah. kau tak heboh, kau jaga maruah dua dua pihak. kau sayang dia , kau doakan dia bahagia, even,, at the end , she or he not with you. dan kau pun jumpa orang lain . i mean orang lagi layak.
    dan kalau takde jodoh pun , takdelah orang lain kecoh tanya kau kenapa tak teruskan , kenapa sedih bagai. kan ? takdelah dua dua pihak maluuuuuu.
    aku penah baca gak tweet ke tumblr sayin that 
    "jika kau tak bersama orang yang kau doakan, mungkin kau bersama dengan orang yang doakan kau"
    ni bukan couple islamik. im not tellin u about couple gais wake up. dah 2016 ni ade ke lagi nak couple couple?? aduh pedas kan . macam kene tembak
    hahaha, its more suka diam diam, maybe kau minat dia, kau berkenan kan,kau bagitau dia, but kau takyah kacau la hidup dia, doakan je banyak , kau stalk hidup dia diam diam sudah.
    macam aku, aku kuat jeles, aku mintak maaf kat sapa sapa berkenaan, aku tak halang kau berkawan, tapi batas beb. batas. aku risau kau jadi orang yang aku tak kenal. sebab aku pernah kena dulu la aku hati hati dengan apa aku rasa sekarang. sorry weh. maybe sebab sayang.
    but nvmind, aku lebih suka diam dari bagitau. aku sentiasa doakan kau. bukan aku tak doa.
    ok berbalik pada topik. aku teringat kawan baik aku ada cakap gak kat aku pasal orang yg suka dia, aku tanya nape tak terima orang tu. dia jwab simple dan buat aku fikir balik kenapa laaaa aku tanya soalan tu. dia jawab "Dur, dia tahu apa dia patut buat, bukan contact hari hari, dia tahu dia patut cari siapa untuk dapat kan perempuan dia nak, bukan nya cari aku n kata kat aku dia sayang semua"
    oh mannn gua tak sangka apa yg gua fikir dulu, dia fikir jugak, dan tak sangka aku dah lupa ngan ayat tu. dan kawan baik aku datang untuk ingatkan balik apa yg aku fikirkan dulu.thankyou.

    conclusion

    to my bestfriend(lelaki)
    weh dalam hidup ni ada banyak lagi benda kau kena fikir, hidup bukan atas talian (online whatsapp, insta, twitter,wicet) sahaja.
    aku ada banyak lagi life kat luar, itu pun salah satu sebab aku nak jaga ikhtilat, aku taknak orang asyik contact aku. memang aku hargai wey kau kesah pasal aku, tapi cukupla sekadar kesah atas nama kawan, kau tanya macam kengkawan je ok? takyah menyimpang masuk pasal perasaan ke apa.
    ergh. tu sebab aku malas nak ws, dan aku terus terang jela mmg aku nak jaga ikhtilat. lagi satu aku takmau kau rasa suka melampau lampau dari perasaan kau ikhlas berkawan. deal ah?

    aku mintak maaf, maybe kau terasa, tapi aku nampak kau dah move on. really? im happy to see that things happen, apa apa sahaja yang buat kawan aku bahagia (walaupun bukan aku sebabnya) aku happy. walaupun kengkadang sakit gak cakap dalam diri " dur dia dah lupa kau woi, baru bape minggu woi" hahahhaa tapi takpela, sebab aku yg buat decision camtu.
    may Allah bless your life okay? semoga jumpa kawan baik yang lagi bagus dari aku.
    dan maybe lepasni kau dah tak jumpa aku dah wei, dah tak leh contact cause i wanna disappear completely.

    to someone (FRIEND)

    keep praying on what u want, if u want me to stay, doa la, and jaga batas juga.
    u know ah, kita akan dapat jodoh yg cermin dengan diri kita, kalau kita tak elok perangai, u got la someone yg camtu gak.
    yang menjaga hati,mata,iman akan dapat orang yang menjaga kesemua itu juga.
    kan perempuan/laki soleh itu jodohnya dengan laki/perempuan yang soleh juga?
    u got me. oh ya u still in my dua. thankyou for stay. and be strong, im unpredictable. (xboleh dijangka)
    u still my friend, belum boleh apa apa lebih lebih, Allah knows everything, but i still want u to tell HIM everything about what u feel. may Allah ease your life.
    fi hifzillah. 


    -End-




    PASTFUTURE