FOLLOW DASHBOARD
Dinie

  • im back? lewls.
  • Pengorbanan.
  • Mafi Qalbi Ghairullah.
  • Am ai tu anoid tu yu? thenddd y x habaq?
  • Melaka : Happy and tired . :)
  • bye.
  • They Know Me right :B
  • i'm bored. ubah ubah topik , hobby now.
  • No Title.
  • TvT kenapa ? and Selamat Hari Raya Qurban :*

  • 2014 dulu kot.
    Rabu, 13 Januari 2016 • 13.1.16 • 0 comments
    Tuhan jagakan dia, diaaaaaaaaa kekasihku tsktsk....

    baru 12 hari tinggal 2015.
    macam macam do aku rindu.
    rindu sekolah wei pls fahami lah aku niiiiii ;(

    hariniii aku nak throwback. campak belakang, reverse, maksudnya aku belum move on. hehehe.
    semua pasal sekolah wei. aku nak citer dari 2014  tau.

    2014

    awal tahun like seriously babe happy lah gak semua orang ada, kawan rapat , bff yang gelak sesama pehh, dan bekas mantan gue? kakakaka. lupakan.

    okay, masuk tengah januari........
    cikgu yang masuk mengejut ni kiteorang dah tau ah kes apa.
    bukan sebab kelas aku bermasalah ke apa, tapi nama nama yg dia panggil tu hahaha.....
    yang dapat tawaran sekolah lain. helemekkk ni la paling semua org tak suka (yeker semua orang?)
    hahaha. geng perempuan la. sedih siak T..T
    dan paling parah ahh cikgu suh check sendiri kat rumah kau dapat tak sbp ke apa.
    feh malam tu mmg semua checkk. for sure ah aku tak dapat wei. b aku time tu sains kot -_-t (tapi still berharap gaisss)
    nak apply mrsm pun mmg ha ha ha sangatttt!!!
    sbp pun tak dapek laiee nak mrsm .
    okay so bff aku suh gi mohon teknik... mak aku pun cakap apply la teknik.
    tapi cita cita aku nak jadi doktor weiiii takkan nak gi apply teknik?
    kau nak suh aku cabut gigi orang pakai apa? adedeiii. pahtu aku agak tak minat sub teknik.
    kakak aku yelah, dia mmg power, bekas dak tikl lak tu. heh.
    okay aku curious ngan member aku ni, beriya suh aku apply teknik sama ngan dia.
    dia ni dapat teknik ke apa? (jeng jeng)
    hmmm dia bagitau aku dia dapat weiii bapak la cedih gilaaa. dah la bagitau masa last day, pahtu lepas rehat pulak tu (motif bagitau lepas rehat adelahh : korang leh pk la masa tinggal lagi bape jam je nak balik n nak spend time ngan dia kat sekolah)... mmg banjir laaaaaa mata aku ni. dah macam empangan pecah dah.
    sedih gila wei sumpahhh.
    aku sedih pasal org lain haritu, dan aku tak expect dia blah gak. eiiiii takguna tol farida ni. hahaha

    "ni la aku malas gitau kau, nanti kau sedih beriya"

    peh gua mmg memerlukan masa yang agak lama untuk menerima hakikat member aku ramai dapat teknik , yang dari sekolah rendah , kawan rapat , kawan mak punya anak. hmm sedih weii.
    time tula aku dan berbelah bahagi nak mohon teknik ke tak mau.
    tapi sebab aku pikir adelagi yang stay seperti sara aina semua so aku pun stay lah di situ.
    walaupun dalam hati still kurang yakin entah entah diorang pun dapat pindah. hmm..

    pagi 5.2.2014. hari rabu, hari koko, hari nilam, dan seperti biasa aku bertugas .
    isnin selasa cuti..... hahaha curious en cane aku ingat tarikh tarikh ni? siap dengan cuti peritiwa sekaleyy.

    selalu pagi pagi lepas cuti aku akan borak ngan farida n member lain cite pasal cuti sekolah yang kami bazirkan hahahaha.
    but haritu sumpah aku macam .....(bunyi cengkerik)
    aku mmg hari hari datang awal :p so aku decide, untuk diri kat beranda hadap kwong hon (dak dak besi tau ah beranda mana)..
    aku sedih gila uish tak penah sedih centu oihhh. sumpah sempit hati gua haritu. asyik menitik je ayaq mata cheq . tengah emosi sorang sorang tetibe nabila nampak lak. alamak..
    "takyah sedih, kat sini pun kau leh cemerlang, diorang pindah pun mesti tak denye lupa kau"
    hmm aku still sedih gak .. agak lama nak move on.
    mujur ada sara , niza dan rakan lain.
    fyi, yang tinggal tuaku kawan biasa je selain sara,niza.
    macam tak bape rapat. dan aku dapat rasa orang lain yang masih tinggal kat sini pun agak malu malu nak kawan, sebab member rapat diorang pun pindah sekolah lain.

    keadaan awkward ni tak berpanjangan pun sebab dalam sudut hati kami yang paling dalam (ecewah jangan muntah kat blog aku) ada perasaan nak berkawan dengan semua orang dalam kelas tu. akuu sure ah diorang rasa "takkan selamanya nak diam diri rasa awkward dalam kelas sendiri"
    lagipun bukan tak penah berkawan, masa f3,f2,f1 penah aje. cuma tak rapat.

    dan keadaan kami sedih ini turut dirasakan agak ketara kelihatan bila hanis natasya masuk kelas kami semula.. kejap kejap aku senanya kesian kat hanis. sorry hanis!! masa hanis masuk kelas tu, orang macam layan nak taknak je sebab semua tengah sedih. maafkan kami semua okeh?

    dannnnnn paling memeranjatkan firdaus pun pindah semula sekolah ni.
    ramai penghibur lara kami pindah sekolah, danieal terutamanya , dia dapat kv.
    sebelum kv dia pindah kelas lain ,delima. huhu so kelas makin hambar sebab dak laki ramai pindah.

    tapi alhamdulillah wehh Allah tu pengatur yang terbaik. so Allah hadiahkan daus balik ke sekolah ni, dia buatkan kelas ceria makin hari dan ashroq n anep pun pandai buat lawak sampai la akhir tahun 2015. kedatangan abuzar pun walaupun kejap tapi macam member lama je, haha jangan lupakan abuzar gais!

    dan the best one kelas kami makin lama makin rapat, dan makin meriah bila dak dak chinese and indians masuk kelas kami. wohooo 1 Malaysia apedehal.

    okeh berbalik pada tarikh 5.2.2014.
    apa yang berlaku?
    actually ain n hanizah still ada kat sekolah time ni...
    peh babe kiteorang kene marah ngan cikgu fizik. first time. takut gilaaaaaaa ah .
    tapi chill la hahaha lama lama kau kenal cikgu tu baik je hehe cuma sensetip kit.
    kami tetap sayang cikgu ok xD

    hanizah n ain dapat pindah pulak intake ke 2,
    tp hanizah balik sini kakakaka.
    rindu kiteorang le tuww hahaha takpe, kiteorang lagi happy kau balik senanya.
    lagipun niza penah cakap
    "aku x nak cemerlang sensorang kat sana so aku balik sini nak cemerlang sama sama dengan korang"

    ye aku ingat. dan benda tu ah buat aku semangat nak belajo bebetul sebab masa f3 aku malas sikit nak belaja. hahaha sikit la. (lol sikit sangat)
    tahun 2014 mmg mencipta kenangan sesangat macam orang orang yg pendiam leh bercakap sempoi dan tak diam dah hahahaha.
    kami sekelas start minat baca fixi since afiqah bagi aku pinjam fixi asrama dia.
    n menyebabkan kami satu kelas main pinjam pinjam buku fixi.
    no more  novel cinta tebal. semua ke arah mistik n ngeri je .
    kami bincang pasal kes mh370 macam la tu masalah kelas. hahah serius gila kot bincang. xleh blah.
    dan ikatan kovalen kami dalam kelas makin kuat sampai hujung tahun.

    bila aku tengok org zaman sekarang being too racist antara satu sama lain, aku terfikir macam mana kelas aku leh tak camtu. boleh gila sama sama.
    orang pun pelik tgk kiteorang yg rapat antara satu sama lain.
    nasihat aku satu jela, kawan je dengan semua orang, baik dia kau ikut, buruk kau pedulikan jela.(tapi kalau buruk dia ni buat kau semak, sembur jela )
    hahaha pedas aku bagi.
    dan akhirnya terhasil lah kelas berlian dan excelphilic yang bersatu padu dan penuh jenaka dalam kelas. hehe.

    ps: kat sini gambar aku banyak buruk kakaka. sebab aku suka post gambar aku buruk kat blog sendiri. kat insta lain la pui haha. okay kat sini gak kau leh tengok aku makin kurus ( JANGAN KECAM. JANGANNNNN) HAHAHAHA ok selamat menghayati






    *betapa tembamnya aku dulu* ni la faridaaaaaaa hehehehe.
    location : tbs.





    last day farida, aku sorang je tak tuko baju sebabaku sorang aje bertugas kat library sampai petang -_-


    gotong royong kelas?? ngan aina dannnn abuzar photoboom xD


    dan tinggal kami je kat sekolah tu, huhu seminggu selepas diorang masuk asrama.
    ada festival 1 malaysia. 
    dan pipi aku makin tough time tu kakaka.






    dannn ni beberapa weeks lepas depa pindah. ada rentas desa n usahawan muda, aku telah menculik minah farida ni untuk join sekali rentas desa kakaka. so dia pakai tag merah sama ngan aku. n alang alang nama org tak check ataupun nama dia still ada dalam senarai rumah merah HAHAHAHA.


    4 Berlian




    iftar: kakaka tbs lageyy.


    khatam quran & rayaaaaaa!



    sebelum cikgu suzana ronda makmal ! HAHAHAHA.


       
    3 Amanah class. (tumpang sbb dak dak spm)


    3 Jati (tumpang n gabung again)

    Jamuan pt1


    pekerja domino baru hahahaha. k



    hahahah weh macam rangka je aku tu dah kenapa -_-'


    location: kfc , domino , lakefield

     Jamuan Last dayyyyy ;(



    tamak halobanya durrah hahahahah sape amik gambo ni xD




    perang ais kat kelas orang woiii hahahaha sian kelas amanah.
    habis banjir.

    actually banyak lagi gambar yg aku nak upload, but malas. haha wait for upcoming 2015 punya pulak.
    tata berlian. i miss us.






    PASTFUTURE