FOLLOW DASHBOARD
Dinie

  • Melaka : Happy and tired . :)
  • bye.
  • They Know Me right :B
  • i'm bored. ubah ubah topik , hobby now.
  • No Title.
  • TvT kenapa ? and Selamat Hari Raya Qurban :*

  • Am ai tu anoid tu yu? thenddd y x habaq?
    Jumaat, 25 Oktober 2013 • 25.10.13 • 0 comments




    Assalamualaikum.

    ohoi

    ohoi.

    eheh.
    eh apa aku merepek ni, luls. welcome back! lama tak update. soryylah iteww baru je abis pmr. haha tipu k tipu. dah dua minggu dah aku berpisah ngan pmr. rindu nya kat dia. *lap air mata* cewah. i hope i get the better result. its for my own happiness.bla bla bla (¬_¬)-o)*з*)

    kay.aku nak update lagi pasal member. haha macam banyak masalah je an. ye memang banyak pun.heh.

    lepas habis pmr haritu, macam macam terjadi. ada orang konpess. bayangkan malam habis pmr tu. dia konpess. nak kata sihat. aku tengok dak tu sihat je. haih. dah lah satu sekolah. pehal tah dia. Aku buat donno aje. Aku nak cari cinta Allah dulu. ayat nampak takleh bla. tapi betul lah. ish tak tipu.

    pastu tetiba lak ada macam macam masalah datang.
    bak kata farida, masalah ni biar RACIA je. apa racia tu? baca elok elok. dapat ak? ye rahsia sebenarnya  (ˇ▽ˇ)-c<ˇ_ˇ) hahaha.
    aku pun tak faham. apa salah aku sebenarnya. makin lama aku tengok mereka makin pelik dengan aku.
    atau aku yang makin pelik dengan mereka?

    to them . alias my friend,sahabat,ukhuwah fillah abadan abada :

    aku tak harap pun kau faham aku, just kawan aje. aku boleh bezakan antara kau ikhlas atau tak.
    bila korang dah fall in love dengan someone. aku ambil langkah berjaga jaga. aku bukan jauhkan diri dari korang. aku risau sebenarnya. mungkin kau tak perasan. aku taknak korang nangis sebab someone. mula mula masa kau happy dengan org yg kau suka tu, kau lupa aku. tu yang aku risau. bila kau ada masalah, kau tanya aku minta pendapat. aku tak kisah. cuma der, kau faham tak apa maksud manusia? dia ada perasaan.
    aku manusia tau. yang kau kawan selama ni manusia. dan aku ada perasaan.aku terasa kadang kadang, bila kau dah ada orang yang kau suka, happy kau gelak ngan dia, bila ada masalah lari kat aku. muka aku ni memang ada tampal ke " ini kaunter masalah" ada ke?

    then kalau kau ada masalah dengan member, bawak bincang dengan member je lah. takpayah kot cerita kat orang yang kau suka. Masalah perempuan, perempuan jelah. tak yah libatkan lelaki. bila aku tanya bab batas. tahu pula kau jawab. tau pula kau marah orang bila tak jaga batas laki perempuan. kenapa tak reflect kat diri kau juga? satu salah orang lain ibarat seribu salah kat kau. padahal salah kau. aku tegur pun kau bentak. apa kes. Ada benda kau perlu settle dengan kiteorang tanpa melibatkan orang orang penting dalam hidup kau. yelah sekarang kiteorang mana lagi penting dalam hidup kau en?

    lepastu bila kau rasa aku jauhkan diri dari kau, timbul pula rasa tak puas hati. cari mangsa. yang kena mesti yang rapat dengan aku. kenapa? selama ni aku tak rapat ke dengan dia? kengkadang masalah yang patutnya boleh settle one by one jadi besar jadi masalah satu kelas! . satu hari tu kau bagitau yang dia suka kan kau. kau tahu tak yang satu hari aku nangis. aku tak jeles wei. tapi aku risau sangat. aku selalu cakap " Durrah kena terima yang satu hari nanti kau akan dilupakan" dan aku dah tahu benda ni akan terjadi. aku risau. aku sayang korang. tapi sayang aku tak pernah dihargai ! mana hati kau sebagai seorang kawan? mana hati kau yang kau kata best friend forever? kau ada ke time aku susah? Kau hilang ! kau malah defend pihak yang tak patut! . aku dah puas nangis pasal kawan ! sekarang aku jauhkan diri aku, sebab aku nak jugak air mata aku ni jatuh sebab Tuhan ! kali ni mohon bagi aku menangis sebab dosa aku. mohon bagi aku cari islam. mohon aku bersihkan hati. Aku rasa bersalah dengan Allah. Semua air mata aku curang dengan dia. Susah sangat jatuh sebab Allah. Asyik manusia aje. Kalau mata ni boleh cakap. mesti dia kata " Kau tak bosan ke nangis sebab manusia?" kalau ada kaki dah lama dia lari, kalau ada tangan aku rasa pipi aku ni dah lama kena tampar dengan mata sendiri.

    Aku mati aku tak bawa kau. ye aku tau. tapi aku bawa apa yang aku sampaikan pada kau. aku harap kau faham. kalau tak faham carilah makna ukhuwah fillah abadan abada kat entry da'ie-da'ie . google banyak.
    aku harap kau faham . aku sayang kau. dan sayang aku tak kan pernah hilang..  ♥ \(^.^)/  
    Wallahualam. Assif.  (T.T). .



    PASTFUTURE